Krem z dyni z fetą





 Lubię wykorzystywać produkty sezonowe i dlatego w mojej kuchni rządzi teraz dynia. Jest smaczna, rozgrzewająca i co dla mnie ważne kremowa i sycąca. Przygotowanie jej nie zajmie Ci więcej jak 20 min.

Produkty:

- średniej wielkości dynia
- cebula
- ser feta
- bulion warzywny
- przyprawy: tymianek, sól, pieprz, imbir (najlepiej świeży)

Sposób przygotowania:

Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na odrobinie oliwy (całkiem dietetycznie na wodzie) aż się zeszkli. Wrzucić pokrojoną dynię i zalać bulionem tak, żeby lekko ją zakrywał. Gotować 15 min na małym ogniu. Doprawić do smaku przyprawami. Gdy dynia będzie miękka, zdjąć zupę z ognia i zblendować. Dodać fetę do smaku. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz