Lubię wykorzystywać produkty sezonowe i dlatego w mojej kuchni rządzi teraz dynia. Jest smaczna, rozgrzewająca i co dla mnie ważne kremowa i sycąca. Przygotowanie jej nie zajmie Ci więcej jak 20 min.
Produkty:
- średniej wielkości dynia
- cebula
- ser feta
- bulion warzywny
- przyprawy: tymianek, sól, pieprz, imbir (najlepiej świeży)
Sposób przygotowania:
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na odrobinie oliwy (całkiem dietetycznie na wodzie) aż się zeszkli. Wrzucić pokrojoną dynię i zalać bulionem tak, żeby lekko ją zakrywał. Gotować 15 min na małym ogniu. Doprawić do smaku przyprawami. Gdy dynia będzie miękka, zdjąć zupę z ognia i zblendować. Dodać fetę do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz