Aromatyczna kasza jaglana



To, że kasza jaglana jest zdrowa i bogata w wartości odżywcze nikomu nie muszę mówić. Sęk w tym, żeby raz spróbować i dać jej szansę aby zagościła w naszym codziennym menu. Kaszę jaglaną jadam jako dodatek węglowodanowy do obiadu, ale świetnie sprawdza się również na śniadanie. Na słodko, ale zdrowo :)

Składniki:

- 80gr kaszy jaglanej przed ugotowaniem 
- 4-5 szt. suszonej moreli
- pomarańcza
-  rodzynki
- jagody goji
- szczypta imbiru i cynamonu

Kaszę lekko podgrzewamy w rondelku przez 2-3 min zalewamy wodą w stosunku 1:3 i gotujemy przez około 15min. Gdy jest gotowa dodajemy do niej pokrojoną w kostkę pomarańcze, suszone morele i rodzynki; doprawiamy do smaku cynamonem i imbirem i wszystko razem gotujemy jeszcze jakieś 2 min mieszając. Komu mało słodyczy może dodać jeszcze miód. 

Na wierzch dodałam moje ulubione orzechy i migdały

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz